Tobiasregistret

Kärlek uppåt väggarna

Tobiasregistret är det Svenska registret för blodstamceller. I 30 år har de arbetat med att hitta donatorer som vill dela med sig av sina blodstamceller för att rädda livet på någon som lever med en livshotande blodsjukdom.

UPPDRAG:

Spider Stockholm får i uppdrag att ta fram en jubileumskampanj för Tobiasregistret 30 år. Syftet är att öka kännedomen om Tobiasregistret och få fler att bli givare av blodstamceller. Man behöver sprida vetskapen om att registret existerar, vad det är till för och hur enkelt det är att gå med.

LÖSNING:

I kampanjen ”Kärlek uppåt väggarna” hjälper vi Stockholm att sprida kärlek. Uppåt väggarna på ett av Hötorgshusen – och ut över hela staden. Det är ett interaktivt event där förbipasserande kan skicka kärleksmeddelanden till någon de vill uppmärksamma. Med en QR-kod som man scannar på gatan nedanför kan man välja till vem man vill skicka kärlek, och vad man vill säga. En liten stund senare kommer meddelandet upp på Hötorgshusfasaden.

Kampanjen bygger vidare på det kommunikativa koncept som Spider Stockholm var med och tog fram åt Tobiasregistret 2016 – Sharing is caring. Att dela med sig av sin kärlek är bland det finaste du kan göra för någon annan. Ibland kan det till och med rädda liv.

Till eventet skapades även en kampanjsida som uppmärksammar jubileet, berättar om Tobiasregistrets livsviktiga arbete under 30 år och sprider budskapet om hur du kan göra skillnad.

RESULTAT:

Kärlekskampanjen vid Hötorget väckte stor uppmärksamhet. Över 500 personer var med och spred kärleksfulla budskap uppåt väggarna och kampanjen delades friskt i sociala medier. 30-årsjubileet uppmärksammades i medier som t ex TV4:s morgonsoffa och i Resumé.

Fler case

Sergelgatan återskapas
Vasakronan

Solvinkeln Fastigheter:
Varumärkesarbete och webb

Tobiasregistret:
Kampen för livet

Uppsala:
Staden som varumärke

Kärlekssvampen
Tobiasregistret

Rekryteringskampanj för
Södersjukhuset

Siemens Security Products
Augmented Reality för magic

Tobias Registret:
det svenska registret för blodstamceller

Varumärkesarbete för
Fastighetsägarna Service

Flottsund byggs om
Uppsala Kommun

utbildningsmaterial för
Sveriges Företagshälsor

Uppsala
City i samverkan

Sergelgatan återskapas
Vasakronan