Södersjukhuset

SÖS ljuva SÖS

UPPDRAG:

Få fler nyutexaminerade sjuksköterskor att söka jobb på SÖS.

INSIKT:

I intervjuer med SöS personal kom det fram att det som framförallt särskiljer SöS från andra sjukhus är att det är en trevlig och avslappnad kultur – en skön söderanda. Kommunikationsavdelningen och HR gjorde därför en gemensam satsning under parollen: ”SöS, ljuva SöS – vårdens kanske trevligaste arbetsplats”.

LÖSNING:

Istället för den sedvanliga annonseringen bestämde vi oss för att söka upp avgångseleverna på sjuksköterskeutbildningarna i Stockholmsområdet och önska dem en trevlig dag. Detta gjorde vi med ”stickgraffiti” och äpplen. Vi ”stickade in” rullstolar, droppställningar, blodtrycksmanschetter och träd.

Stickgraffitin, som på ett härligt sätt sammanfattar mycket av det som är Södersjukhuset och söderandan, dök under ett par veckor upp i anslutning till skolorna. Personal från SöS var på plats och önskade eleverna en trevlig dag och svarade på frågor. Tanken var att möta studenterna live och samtidigt få spridning av trevlighetsbudskapet i media.

En annan central del i kampanjen var ”trevlighetstestet”, ett självtest på Facebook som (ovetenskapligt) mäter hur trevlig man är på sin arbetsplats. Tanken var att först få spridning internt, för att efter det delas till vänner på andra sjukhus.

RESULTAT:

Kampanjen uppmärksammades med över 70 nyhetsartiklar. SvD, DN, Expressen Aftonbladet, GP och Metro skrev om kampanjen och Södersjukhusets informationschef intervjuades på SVT ABC-nytt. Även aktiviteterna på sociala medier tog fart. Och framförallt, det hela resulterade i ett fördubblat antal sökande till sommartjänsterna, jämfört med året innan.

Fler case

Redovisning att räkna med
JWK

Uppsala City:
Storstad möter småstad

Uppsala kommun
Flottsund förändras

Nytt varumärke tar form:
Bolevo

Stockholms-ikon får nytt liv:
VASAKRONAN

Sergelgatan återskapas
Vasakronan

Hållbar konst:
Vasakronan

Stiftelsen SKAPA:
Stipendier för uppfinnare

Kärlek uppåt väggarna
Tobiasregistret 30 år

Solvinkeln Fastigheter:
Varumärke och webb

Tobiasregistret:
Kampen för livet

Uppsala:
Staden som varumärke

Kärlekssvampen
Tobiasregistret

Siemens Security Products
Augmented Reality-kampanj

Tobias Registret:
det svenska registret för blodstamceller

Varumärkesarbete för
Fastighetsägarna Service