STIFTELSEN SKAPA

PÅ JAKT EFTER FRAMTIDENS INNOVATÖRER

SKAPA är en stiftelse som bildades till minne av Alfred Nobel 1985 och som ger ut Sveriges största innovationspris, ett pris med syfte att ge stöd till uppfinnare att utveckla sina idéer. I år har de skapat två helt nya stipendier. Detta ville de lansera under prisutdelningen på SKAPAS årliga gala.

UPPDRAG:

Spider Stockholm får i uppdrag att marknadsföra SKAPAs två nya stipendier. Det ena stipendiet ger kvinnliga innovatörer stöd att ta sig vidare med sin affärsidé/innovation. Det andra är ett utvecklingsstipendium för uppfinnare som har en färdig produkt och nu behöver hjälp med att accelerera på marknaden. Med dessa stipendium vill SKAPA ta vara på den innovationskraft som finns hos många i Sverige idag.

LÖSNING:

Spider Stockholm producerar två filmer, en för varje stipendium. I den ena filmen ställer vi oss frågan ”Vad vore världen utan kvinnliga innovationer?” och lyfter fram kvinnliga uppfinnare som har förändrat världen – i stort och smått. I den andra filmen illustrerar vi de utmaningar som varje innovatör står inför och hur SKAPAs stipendium kan få en god idé att lyfta till nya höjder.

RESULTAT:

De två filmerna visades på SKAPAs stora innovationsgala 10 november 2022 och fick ett mycket varmt mottagande. I skrivande stund pågår fortfarande ansökningsprocessen, därav har vi ännu inte fått några slutliga resultat angående antal ansökningar.


Arbetsgrupp på Spider Stockholm:

Karin Leander, projektledare/strateg/AD
Emma Sandanam, copy
Björn Dahlgren, 3D-animatör

Fler case

Uppsala City:
Storstad möter småstad

Uppsala kommun
Flottsund förändras

Nytt varumärke tar form:
Bolevo

Stockholms-ikon får nytt liv:
VASAKRONAN

Sergelgatan återskapas
Vasakronan

Hållbar konst:
Vasakronan

Kärlek uppåt väggarna
Tobiasregistret 30 år

Solvinkeln Fastigheter:
Varumärke och webb

Tobiasregistret:
Kampen för livet

Uppsala:
Staden som varumärke

Kärlekssvampen
Tobiasregistret

Rekryteringskampanj
Södersjukhuset

Tobias Registret:
det svenska registret för blodstamceller

Varumärkesarbete för
Fastighetsägarna Service